четвер, 21 січня 2021 р.

22 січня

 

22 січня українці щорічно святкують День Соборності, свято, встановлене у честь проголошення Першої Незалежності та Акту злуки УНР і ЗУНР.

Незалежність була проголошена IV Універсалом Української Центральної Ради у 1918 році, а вже за рік, у той же день, на Софійському майдані в Києві, відбулось офіційне об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в одну державу.
Головною традицією у День Соборності став живий ланцюг — історія цієї традиції починається з 1990 року, коли патріотично налаштовані українці вирішили так символічно продемонструвати державну єдність. Він протягувався з Києва до Львову та Івано-Франківську, Стрия, Тернополя, Житомира та Рівного. З 2000-х років у Києві щорічно влаштовують живий ланцюг вздовж моста Патона, котрий пролягає між правим та лівим берегами Києва, таким чином символізуючи об’єднання Сходу та Заходу України. Також у різних містах України влаштовують символічний живий ланцюг, в знак поваги до цього свята. Усі охочі долучитись до дійства беруть із собою державні жовто-блакитні прапори, та просто приєднуються, ставши частинкою ланцюга.

1. Я досліджую світ
Тема: Миколаїв - місто кораблів. Чи багато невідомого навколо?
Ми продовжуємо мандрівку Миколаївщиною. Разом із жевжиками побуваємо в адміністративному центрі області — місті Миколаєві. Дізнаємося, чим славиться це місто.

Хочеш виконати цікаві вправи, перевірити цікаві факти про м. Миколаїв, навчитися грати гру "Морський бій"?.. Тоді мерщій тисни на покликання!

2.Математика
Тема:  Повторення вивченого.
Повтори!


Перевір себе!
Код доступу 8109780

3. Українська мова
Сьогодні попрацюємо з посібником  "Я читаю в колі друзів"
1.Відкрий посібник на с.30-31 та прочитай твір "Пошуки таланту"
2.Дай відповіді на запитання та опрацюй тестові завдання на с. 32-33.
4. Я досліджую світ (технологічна галузь)
Тема: Світ невідомий. Сніговичок з ниток.
Попрацюй творчо. Виготов сніговичка з ниток за зразком.








Немає коментарів:

Дописати коментар

5 березня

  1. Я досліджую світ  Тема:  Найстаріше в Україні озеро.  Що приховує довкілля? Любі діти, ми продовжуємо подрожувати Сумщиною, а куди саме...